Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Městský park Turnov - Etapa 4a - Jezírko a tůňky
Odesílatel Marcela Pilská
Organizace odesílatele MĚSTO TURNOV [IČO: 00276227]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 24.09.2021 07:03:13
Předmět Doplňující informace č. 4

Dotaz č. 1: Položka č. 2 - Vykopávky v zemníku na suchu v hornině třídy těžitelnosti I, skupiny 3 objem do 500 m3 strojně – ve výkazu výměr je položka č. 2 - Vykopávky v zemníku na suchu v hornině třídy těžitelnosti I, skupiny 3 objem do 500 m3 strojně o výměře 116,31 m3. V popisu je uvedeno, že se jedná o položku spojenou s přívozem zemníku na ohumusování a zeminy na těsnění. S tím je spojená i položka č. 4 - Vodorovné přemístění do 10000 m výkopku/sypaniny z horniny třídy těžitelnosti I, skupiny 1 až 3.
Dotaz: Jelikož výkaz výměr neobsahuje pořízení této zeminy na ohumusování a na těsnění, Bude toto dodávka investora s tím, že doprava bude dle výkazu výměr do 10 km? Nebo ve výkazu výměr položka na pořízení těchto materiálu chybí a bude doplněna?
Odpověď na dotaz č. 1: V příloze těchto doplňujících informací je opravený výkaz výměr doplněný o tuto položku. Oceňte do nabídky tento upravený výkaz výměr !!!!!
Dotaz č. 2:Položka č. 22 Odvodňovací plastový žlab pro zatížení D400 vnitřní š 100 mm s roštem můstkovým z litiny – ve výkazu výměr je položka č. 22 - Odvodňovací plastový žlab pro zatížení D400 vnitřní š 100 mm s roštem můstkovým z litiny o výměře 25 m. V technické zprávě ani v projektové dokumentaci jsem nenašli bližší specifikace, zejména jak budou řešena čela těchto žlabů.
Dotaz: Prosíme zadavatele o upřesnění, jak budou žlaby osazeny a jak budou řešena čela žlabů. Z jakého důvodu mají být žlaby s únosností D400, nestačilo by B125?
Odpověď na dotaz č. 2: Nátoková čela žlabu jsou řešena v priloze 4a - IO01.06 Vzorové vykresy (nad zeleným logem AND). Jedná se železobetonové malé objekty s obkladem pohledové části ze žuly. Výtoková strana bude dohutněna ze zeminy s kamenným pohozem zatlačeným do dna a břehů v rámci budování (a položek) vodoteče.Žlaby by měly být betonové viz. výkresová dokumentace. Konkrétní nabídka nebyla v datábazi URS.
Dotaz č. 3: Položka č. 23 Demolice konstrukcí objektů z betonu prostého postupným rozebíráním – ve výkazu výměr je položka č. 23 - Demolice konstrukcí objektů z betonu prostého postupným rozebíráním o výměře 5 m3. V technické zprávě, ani v projektové dokumentaci jsem nenašli o jakou demolici se jedná.
Dotaz: Prosíme zadavatele o specifikaci, o jakou demolici se jedná, zda jde o demolici na terénu, či ve vykopávkách.
Odpověď na dotaz č. 3: V prostoru celé akce nebyl proveden podrobný průzkum sondami. Jelikož se stavební prostor nachází v intravilánu dá se předpokládat, že se při výkopových pracech na nějaké betonové části staveb narazí. Položka je tam tedy zatím bez konkretního určení.
Z důvodu těchto zásadních doplňujících informací byl termín pro podání nabídky prodloužen do 5.10.2021 do 10:00 hodin. Žádáme účastníky, kteří již podali nabídku, aby své nabídky v elektronické podobě zneplatnily a poslali znovu a účastníky s nabídkami v listinné formě, aby je poslali znovu buď v listinné podobě nebo také elektronicky. Je nutné mít v nabídce níže uvedený aktualizovaný výkaz výměr!!!!
S pozdravem Pilská M.


Přílohy
- VV - Městský park Turnov (park u letního kina) dodatečné informace.xlsx (87.98 KB)