Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Městský park Turnov - Etapa 4a - Jezírko a tůňky
Odesílatel Marcela Pilská
Organizace odesílatele MĚSTO TURNOV [IČO: 00276227]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 15.09.2021 13:13:38
Předmět Doplňující informace č. 2

Dotaz č. 1: Jakým způsobem má uchazeč ocenit položku č. 10 Oprava dopravou poškozených komunikací, když není znám rozsah ani způsob opravy?Žádáme zadavatele o doplnění položky o způsob a rozsah oprav.
Odpověď na dotaz č. 1: Uvedení do původního stavu se rozumí:
- v případě poškození částí chodníků se žulovou odsekovou dlažbou - nové předláždění v původní niveletě v rozsahu poškození.
- v případě poškození asfaltových chodníčků v parku ("starý" asfalt) - postačí oprava poškozených částí upěchovanou štěrkodrtí (recyklátem)- v případě poškození asfaltové příjezdové cesty do parku ("nový" asfalt) - vyfrézování a výměna asfaltového povrchu v rozsahu poškození - poškození trávníků - zarovnání trávníků do původní nivelety - provzdušnění pojížděné zeminy rotavátorem, ohumusování, osetí travním osivem, zaválcování, závlaha, předání trávníku po první seči.
Dotaz č. 2:V rámci provádění zakázky bude realizován značný objem zemních prací v městském parku. Poskytne objednatel zhotoviteli mezideponii pro ukládání výkopku před nakládkou na odvoz na skládku? Jaké technice umožní objednatel vjezd do parku na přemístění zeminy? Při užití vozidel s nižší tonáží pro přepravu významně vzrostou náklady pro přesun výkopku? Jak bude řešeno uvedení ploch, po kterých budou přesuny realizovány, do "původního" stavu?Žádáme zadavatele o vysvětlení předchozích bodů.
Odpověď na dotaz č. 2:Předpokládá se vjezd techniky z ulice Husova a dále po stávající asfaltové cestě směrem k areálu letního kina. Pohyb techniky v parku mimo nové žulou dlážděné cesty.
Velikost či tonáž techniky zadavatel přesně nespecifikuje, je však nutné zajistit, aby při průjezdu techniky nebyla poškozena vzrostlá zeleň při vstupu do parku, zejména skupina borovic mezi vjezdem do parku a prostorem realizace díla. Předpokládá se menší mechanizace u nákladních automobilů s kontejnerem do 6t, výkopové práce menšími rypadly typu Bobcat či traktorové rypadlo s nakladačem.
Pro mezideponii bude moci být využit prostor o ploše cca 100 m2 naznačený v přiložené situaci. Prostor bude moci být využit pro uskladnění ornice. Ostatní zemina z výkopku bude odvážena neprodleně po vytěžení. Prostor mezideponie bude muset být po ukončení prací uveden do původního stavu včetně obnovení trávníku.
Dále zadavatel z důvodu těchto doplňujících informací termín pro podání nabídky do 24.9.2021 do 10:00 hodin. Účastníci, kteří již zaslali své cenové nabídky, mohou poslat nabídku znovu.
S pozdravem Pilská M.


Přílohy
- situace_mezideponie.pdf (936.76 KB)