Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dodávka zdravotních prostředků do objektu Domu se zvláštním režimem u Domova důchodců Pohoda Turnov
Odesílatel Marcela Pilská
Organizace odesílatele MĚSTO TURNOV [IČO: 00276227]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 18.12.2019 14:22:32
Předmět Doplňující informace č. 2

Dotaz č.1
Zadavatel požaduje pol. č. 1 myčku podložních mís, avšak její specifikace je velmi strohá a zadavatel se vystavuje riziku, že by mohl obdržet na nabídku na myčku neznačkovou, nekvalitní či s dlouhotrvajícím mytím, což by mohlo znamenat provozní komplikace pro personál. Námi nabízená myčka – Dezinfektor je konstruován tak, aby odpovídal požadavkům kladeným na výkon a design, uvedeným v ISO EN 15883-1 Mycí a dezinfekční zařízení – Část 1: „Všeobecné požadavky, termíny, definice a zkoušky“ a Část 3: „Požadavky a zkoušky mycích a dezinfekčních zařízení s tepelnou dezinfekcí nádob pro lidské výměšky“. Je vyráběn z kvalitní leštěné nerezové oceli a disponuje třemi rotačními a sedmi fixními vodními tryskami, automatickým dávkování detergentu, ochranou proti nízké teplotě a pojistkami proti nadměrné teplotě, automatickým systémem kontroly pěny a tlaku mycí vody, zvukovou a tepelnou izolací, kondenzátorem páry, indikací fáze probíhajícího procesu, zelenou LED diodou pro indikaci úspěšného dokončení mycího cyklu, indikací závad a celkovým objemem mycí komory 72 litrů, a vnějšími rozměry dezinfektoru: š 600mm, h 630 mm, v 1460 mm.
Odpověd na dotaz č. 1:
Požadujeme myčku podložních mís dle specifikace, která je součástí zadávací dokumentace.
Dotaz č.2
Zadavatel požaduje pol. č. 1 myčku podložních mís, pol. č.2 Sprchový vozík elektrický a pol. č.7 Sprchovací převozní lehátko. Tyto přístroje spadají do definice zdravotnický prostředek a vztahuje se na něj provádění bezpečnostně technických kontrol (dále jen BTK) dle § 65 zákona č. 268/2014 Sb. Zákon o zdravotnických prostředcích.
Požaduje zadavatel prováděné BTK v záruční době zdarma resp. zahrnuté v nabídkové ceně?
Odpověď na dotaz č. 2:
Zadavatel požaduje prováděné BTK v záruční době zdarma resp. zahrnuté v nabídkové ceně.
Dotaz č.3
Zadavatel u položky č.2 – Antidekubitní matrace požaduje „zajištění servisu“. Chápeme správně, že je tímto myšleno provádění Bezpečnostně technických kontrol dle § 65 zákona č. 268/2014 Sb. Zákon o zdravotnických prostředcích v záruční době zdarma resp. zahrnuté v nabídkové ceně? Případně žádáme zadavatele o specifikování co je myšleno termínem „zajištění servisu“.
Opověď na dotaz č.3:
Ano,je tímto myšleno provádění Bezpečnostně technických kontrol dle § 65 zákona č. 268/2014 Sb. Zákon o zdravotnických prostředcích v záruční době zdarma resp. zahrnuté v nabídkové ceně
Dotaz č.4
Zadavatel u položky č.6 čistička vzduchu požaduje servis. Tento výrobek není zdravotnickým výrobkem dle zákona č. 268/2014 Sb. a není tedy stanovena povinnost pravidelných bezpečnostních technických kontrol. Záruční servis je pro nás samozřejmostí avšak nelze do nabídkové ceny zahrnout veškeré opravy po dobu životnosti přístroje. Požadavek na servis jsme schopni splnit tím, že při případné poruše zařídíme bezplatný odvoz výrobku do autorizovaného servisu po dobu jeho záruční doby. Tuto službu je možné uplatnit pro výrobní či konstrukční vady zjištěné uživatelem při užívání výrobku během záruční doby výrobku a podmínkou pro odeslání balíku je zabalení výrobku do originální krabice včetně originální výplně, které garantují nepoškození přístroje při přepravě. Chápeme správně, že je požadován tento typ servisu?
Odpověď na dotaz č. 4:
Ano, požadujeme, aby byl při případné poruše zařízen bezplatný odvoz výrobku do autorizovaného servisu po dobu jeho záruční doby.
Dotaz č.5
Zadavatel u položky č.6 čistička vzduchu uvádí požadavek „lze zavěsit na stěnu“. Chápeme správně, že se jedná pouze aby nabízená čistička měla možnost být zavěšena nikoliv, že je to po dodavateli požadováno? Pokud je požadována instalace těchto čističek, žádáme zadavatele o sdělení kolik jich bude požadováno zavěsit a jaká je struktura zdí na které se budou čističky zavěšovat.
Odpověď na dotaz č. 5:
Ano, je požadováno, aby čistička vzduchu měla možnost být zavěšena na stěnu.
S pozdravem Pilská M.