Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Polyfunkční komunitní centrum ul. Skálova, Turnov
Odesílatel Marcela Pilská
Organizace odesílatele MĚSTO TURNOV [IČO: 00276227]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 11.12.2019 10:59:36
Předmět Doplňující informace č. 7

Dotaz č. 1:
Ze zaslaných dokumentů je patrné, že horní přejezd šachty je pouze 2900mm. Technologií výtahu je to proveditelné, nicméně TÜV nám na takový výtah (ani nikomu jinému) už nedá razítko, jelikož nová norma EN81-20 (podle které bude provedena zkouška výtahu po jeho montáži) nařizuje minimální přejezd šachty 3600mm! Jedná se pravděpodobně o starý projekt, kdy ještě platila norma EN 81-21. Jak tuto situaci řešit?
Odpověď na dotaz č. 1:
Ano, skutečně došlo v mezičase ke změně normy, nyní platí EN81-20. Nicméně dle normy lze s ohledem na architektonické řešení a kontext okolní zástavby v blízkosti Městské památkové rezervace Turnov vyžadovat atypické řešení přejezdu dle PD.
Zkoušku výtahu lze provádět i jinými subjekty než TUV, většinou toto bývá součástí dodávky. Po telefonickém ověření je minimálně výrobce uvedený jako referenční dle PD schopen provést zkoušku s přejezdem 2,9m i podle nové normy.
Stavební úřad souhlasí s tím že z architektonickým důvodů budeme požadovat aby výtah neměl přejezd nad úroveň střech objektu.
S pozdravem Pilská M.