Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení ZŠ 28. října - stavební úpravy pro imobilní
Odesílatel Marcela Pilská
Organizace odesílatele MĚSTO TURNOV [IČO: 00276227]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 08.11.2019 10:13:50
Předmět Doplňující informace č. 2

Dobrý den, zasílám odpovědi na níže uvedené dotazy:
Dotaz č. 1
V zadávací dokumentaci jsem nenalezl řešení osvětlení nástupišť včetně venkovního nástupiště.
Odpověď na dotaz č. 1:
Vnitřní nástupiště jsou osvětleny stávajícími svítidly na chodbě, venkovní nástupiště nemá navrženo osvětlení
Dotaz č. 2:
v zadávací dokumentaci jsem nenalezl požadavek na způsob řešení spojení mezi kabinou a stálou vyprošťovací službou (tlf. linka atd.)
Odpověď na dotaz č. 2:
TZ na str. 8 – „Komunikace z kabiny bude pomocí GSM brány (v dodávce výtahu).
Dotaz č. 3:
Ve výkazu výměr máte uvedeno, že výtah má 4 stanice a 3 nástupiště. Uvedené nekoresponduje s řezem výtahové šachty, který je součásti zadávací dokumentace.
Odpověď na dotaz č.3:
Z PD je jednoznačné, že navrženy jsou 4 stanice (3 stanice s vnitřními nástupišti+1stanice s venkovním nástupiště), průchozí provedení. Popis ve výkazu tomu odpovídá: „Celkem 4 stanice. Tři nástupiště na straně A, jedno nástupiště na opačné straně C.“
Dotaz č. 4:
Na základě informace od spol. Veřejná informační služba, spol. s.r.o.., Plzeň zajišťuje tato společnost pro ZŠ Turnov pouze stravovací systém a nikoliv přístupový systém. Čtečky k jejich systému nedodávají. Požadavek čteček v zadávací dokumentaci a odpověď na dotaz č.1 je velice všeobecný. Při použití standardních čteček může dojít k nesouladu s čipy, které jsou v objektu používány. Žádám o zaslání jasného požadavku s uvedením požadovaného typu a rozhraní frekvence na které čipy pracují. Bez těchto informací není možné stanovit cenu tohoto zařízení.
Odpověď na dotaz č. 4:
Pokyn je nacenit standardní čtečky, se standardním základním počtem čipů dle výrobce (nezávisle na stávajícím čipovém systému).
Při zahájení realizace je povinností zhotovitele prověřit možnosti kompatibility se stávajícím čipovým systémem ve škole.
Dle možností bude zaavatelem a uživatelm rozhodnuto o konečném řešení.
Dotaz č.5:
V projektové dokumentaci požadujete blokaci přístupu pouze u dveří z hřiště. Zabezpečení kabiny a nástupišť ze strany budovy nepožadujete?
Odpověď na dotaz č.5:
Čtečka čipů bude instalována na všech nástupištích. Pouze u venkovního nástupiště je požadována navíc možnost úplného uzamčení mechanicky klíčem.
Dotaz č. 6:
U výtahu při výkonu motoru 4kW a jmenovitém proudu 10A je používán hlavní jistič výtahu 16A a následné odjištění je nutné 20A v charakteristice C. Kabel při délce cca 80 - 90m je nutné dodat 5x6mm nikoli 5x4mm.
Odpověď na dotaz č. 6:
Stavba musí dle zadání zajistit pro dodavetele výtahu dostatečný přívod elektrické energie (předpoklad je 3x 400 V/ 50 Hz, jištěný proudovým chráničem o velikosti min. 300 mA)do místa výtahového rozvaděče dle platné ČSN včetně technické zprávy a revize.
Souhlasí, že pro předpokládaný hlavní jistič výtahu 16A je potřeba počítat s následným odjištění 20A v charakteristice C.Skutečnou délku kabelového vedení je nutné při zahájení realizace ověřit.
Konečné řešení přívodu elektrické energie je povinen zpracovat zhotovitel dle konkrétních požadavků vybraného výrobce výtahové technologie a předložit ho k odsouhlasení investorovi a GP.
Dotaz č. 7:
Ve výkazu výměr požadujete celkovou prohlídku rozvodu a zařízení do 500 milionů Kč?
Můžete upřesnit o jaké zkoušky a revize se jedná? Zda se jedná o revizi výtahu případně revizi el. přívodu? Z výkazu výměr není zřetelné.
Odpověď na dotaz č. 7:
Upřesňujeme, že požadována je „Celková prohlídka elektrického rozvodu a zařízení do 0,500 milionu Kč“.Jedná se o revizi elektrického přívodu k výtahu. Vlastní zkoušky a revize výtahu jsou součástí dodávky výtahové technologie.
Dotaz č. 8:
Ve výkazu výměr uvádíte pod Elektromontážemi – osvětlovací tělesa a svítidla následující.Můžete upřesnit, zda tyto položky patří k bezdrátovému zvonku nebo případně k jiným elektro dodávkám?
Odpověď na dotaz č. 8:
Oddíl 748 „Osvětlovací zařízení a svítidla“ je bez položek.
V rámci oddílu 749 „Ostatní práce a konstrukce“ se uvedená položka č. 48 týká kompletní dodávky elektro, tedy souvisí s bezdrátovým zvonkem i s kabelovým přívodem pro výtahu.
S pozdravem Pilská M.