Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Stavební úpravy a přístavba základní školy Mašov, Turnov
Odesílatel Marcela Pilská
Organizace odesílatele MĚSTO TURNOV [IČO: 00276227]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 01.07.2019 13:50:16
Předmět Dodatečné informace č. 13

Dodatečné informace č. 13
Dotaz č. 1:
Je možné zaměnit svítidla z zářivek na LED ? (prosíme o knihu svítidel)
Odpověď na dotaz č. 1:
Součástí PD je popis svítidel na výkresech půdorysů, jako referenčních výrobků lze použít parametry svítidel uvedené ve výpočtech osvětlení.
Ve výkazu výměr naceňte zářivková svítidla.
Dotaz č. 2:
VZT: projektant akce navrhl systém VRV pro tento projekt je dle subdodavatele tento systém jako nadbytečně nevyužitý a navíc dosti drahý!!Je známo, že školy nemají dostatečné množství finančních prostředků.S klimajednotkami LG lze výše uvedenou akci plnohodnotně realizovat se systémem Multi F-DX ( s distribučním boxem ), pouze by bylo potřeba zjistit, zda tento distr. box lze umístit do chodby – 3.NP, poz. č. 3.01 ( ideálně do případného pohledu – z výkresu to nejde zistit ).Cenová nabídka by se zajímavě zlevnila. Je možné tedy VRV zaměnit za LG ?
Odpověď na dotaz č. 2:
Vzduchotechnické zařízení č.3 – Klimatizace (chlazení) sborovny a kabinetů ve 3.NP – je v PD navrženo z jedné venkovní klimatizační jednotky a 4 vnitřních nástěnných klima jednotek s požadovaným chladícím výkonem.
Konkrétní typ klimatizačních jednotek není není v prováděcí dokumentaci stanoven, zadavatel požaduje dodržení základních parametrů stanovených projektem, instalace klimatizace s využitím distribučními boxů je přípustná (bez zásahu do navrženého dispozičního řešení).
Dotaz č. 3:
Světlíky je s rámem z PVC, které má třídu reakce na oheň E, tedy nesplňuje požadavek na třídu reakce na oheň B s2 d0.
PVC podstavec také třída reakce na oheň E v požadavcích není třída reakce na oheň uvedena.v řezu A-A je zakreslený světlík s nestejně vysokou podsadou, která zajišťuje jeho umístění ve sklonu.Sklon u plochých světlíků je třeba zajistit podezdívkou z pravidla.Prosím o prověření zda má podsada stejnou hodnotu výšku v PD jako ve VV.světlík má být otvíravý – tlačítkem nebo na dálkové ovládání?
Odpověď na dotaz č. 3:
Výška podsady je v PD navržena 150mm nad úroveň střešní krytiny, pod podsadou může být provedena pomocná konstrukce (např. podezdívka v 350mm ) nebo musí být manžeta navýšena o tloušťku izolantu. Otevírání světlíku je v PD navrženo pouze mechanické (pomocí ovládací tyče) bez napojení na el. energii.
S pozdravem Pilská M.