Přijatá zpráva - ostatní

Zadávací řízení Stavební úpravy a přístavba základní školy Mašov, Turnov
Odesílatel Marcela Pilská
Organizace odesílatele MĚSTO TURNOV [IČO: 00276227]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 18.06.2019 12:02:41
Předmět Dodatečná informace č. 2

Dotaz č. 1:
Konstrukce : Vnější kontaktní zateplovací systém (ETICS) 1.NP – reliéfní omítka s vodorovnými žlábky
Technická zpráva : Omítka hladka a v přízemi stávající budovy bude použita reliéfní omítka s vodorovnými žlábky
Dotaz : jaký profil bude mít reliéf žlábku a jaká vzdálenost bude mezi jednotlivými žlábky?
Technická poznámka : při aplikaci tenkovrstvé probarvené omítkoviny je nutné konečnou úpravu provést tzv. točením zrna v pastě omítkoviny. Při malých plochách reliéfních žlábků nelze rovnoměrně aplikovat „roztočit“ omítku ve žlábku tak, aby byla zrna stejnoměrně rozprostřena na ploše, jak je tomu na větších plochách fasády. Ve žlábku nelze stočit omítku jako na ploše.
Odpověď na dotaz č. 1:
V PD byla uvažována strukturovaná povrchová úprava silikonovou tenkovrstvou omítkou. Použitá tenkovrstvá omítka musí obsahovat uhlíková vlákna, která zvyšují její mechanickou odolnost a zabraňují vzniku mikrotrhlin. Musí mít vysokou difuzní schopnost, být vodoodpudivá (výrazný perličkový efekt). Vysoká stálobarevnost omítky bude zajištěna použitím výhradně anorganických pigmentů při tónování. Aktivní samočisticí efekt a zvýšená dlouhodobá ochrana proti primárnímu napadení mikroorganismy (řasami a houbami) bude zajištěna pomocí fotokatalýzy
Vlastní strukturování omítky bude provedeno pomocí speciálního kartáče, tak aby byla vytvořena vodorovná reliéfní struktura dle referenčního vzorku.
Po nanesení omítky se provede její strukturování ve vodorovných pruzích pomocí speciálního kartáče vedeného na dlouhé vodováze nebo lati -je třeba dbát na pečlivou práci a precizní provedení struktury tak, aby byly pruhy vytvořené na omítce vodorovné a rovnoběžné s vodorovnými částmi okenních a dveřní otvorů a aby nebyly zvlněné. Plochy s konkrétními povrchovými úpravami jsou specifikovány v projektové dokumentaci. S pozdravem Pilská M.